Magazin de Artizanat

Bine ati venit pe siteul nostru!
Suntem o firma romaneasca care se ocupa cu productia de camasi si costume popularedin toate zonele tarii si pentru toate varstele, cusute manual.

Magazin de artizanat online "La Romani" este un proiect de promovare a valorilor, traditiei, culturii si civilizatiei romanesti.

Realizate cu multa migala si atentie la detalii, produsele noastre sunt un simbol al traditiei si istoriei romanesti.

La Romani - Nascut din Dragostea pentru Mestesugurile Romanesti

Brandul „La Romani” s-a nascut in anul 2009, din iubirea de tara, de frumos si de dragostea pentru mestesugurile romanesti.

Ne adresam tuturor oamenilor iubitori de frumos, inedit si maiestrie artizana din intreaga lume.

Vom fi fericiti daca prietenii nostri, cei care simt inca romaneste oriunde s-ar afla pe glob, se vor bucura de aceste obiecte de artizanat pe care le producem, comercializam si le promovam, ca traditia romaneasca sa nu piara niciodata.

Costume Populare - Obiecte de Artizanat Romanesc - Suveniruri

Activitatea de baza a firmei este productia de camasi populare si costume populare romanesti cusute manual pentru toate zonele tarii, fete de masa, papusi din portelan imbracate in costume traditionale, coarne de vanatoare, palarii, baticuri, chimire din piele, opinci din piele si diverse suveniruri traditionale romanesti.

Costumele populare au devenit din ce in ce mai la moda, iar noi ne mandrim cu faptul ca produsele noastre sunt apreciate atat de oameni obisnuiti cat si de vedete.

Realizarea camasilor populare este exclusiv manuala si se face printr-o munca migaloasa care dureaza adesea chiar si saptamâni. In catalogul nostru de produse artizanat romanesc puteti gasi traditia „La Romani”, asa cum o echipa de mesteri populari incearca sa vi-o transmita.
Daca doriti sa purtati un costum traditional romanesc, pentru o ocazie speciala sau doar pentru placerea proprie, in magazinul nostru veti gasi tot ceea ce cautati.

Daca v-am starnit interesul va invitam sa ne vizitati magazinul nostru  si sa descoperiti frumusetea si calitatea produselor noastre unice.
Le puteti comanda de pe site-ul www.magazindeartizanat.ro, sau la magazinul de artizanat „La Romani" situat pe str. Bucuresti, nr.29, Cluj Napoca.

Mituri despre ie
Aduce noroc
Se spune ca hainele traditionale vin ca o aura asupra celui care le poarta, aduc noroc si bunastare. Acest lucru se datoreaza puterii trecutului, a stramosilor si a conexiunii puternice create prin hainele portului traditional romanesc. Ia nu se abate de la regula, ea fiind un simbol al norocului, dar si al fericirii si frumusetii celei care o poarta.

Protejeaza de spiritele rele
In trecut, ia era decorata cu forme si modele dispuse in zona pieptului si a mainilor pentru a proteja de raul ce se putea abate asupra fetei/barbatului care o purta. Se spune ca acest lucru se intampla si in prezent, femeile/barbatii care aleg sa poarte ii fiind ferite de necazuri, blesteme sau vrajitorii. 

Atrage petitorii
Frumusetea femeilor/barbatilor din popor, care mergeau duminica la hore, era adesea intregita de vesmantul traditional pe care il purtau. Cel mai important articol era ia, care divulga prin culorile ei statutul marital al femeii, dar si personalitatea sau atuurile trupului. Se spune ca femeile/barbatii care poarta ie, in prezent, sunt mult mai atractive/i, datorita semnificatiei profunde pe care o are ia in mentalul colectiv arhaic. 

Cu profundele sale semnificatii, ia este considerata un simbol al culturii si al traditiilor romanesti. 24 iunie, ziua iei romanesti, vine ca un omagiu adus sutelor de ani de civilizatie si de pastrare a legaturii stranse cu natura. Ia aduce noroc celei/celui care o poarta, ofera un aspect elegant si, prin frumusetea ei, atrage toate privirile. 

In concluzie, motivele traditionale romanesti ascund fiecare cate o poveste, se diferentiaza in functie de regiune, iar daca privim in trecut, fiecare model are randuiala lui depinzand de alte elemente, cum ar fi varsta, ocazia sau chiar statutul social. De asemenea, structura unei ii imita viata, fiecare parte reprezentand un element al naturii. Asadar, odata cunoscute aceste considerente, poti alege o ie intr-un mod mai informat, tinand cont de semnificatiile modelelor si de regiunea din care fac parte.