10%
Costum Pereche Blanca si Beniamin
produs nou
1,605.67 Lei
1,815.00 Lei
Adauga la favorite
Cod: 3923
Stoc: Termen de livrare 10-14 zile lucrătoare; Pentru opțiuni mai rapide, contactați-ne prin WhatsApp la nr: 0744.730.349
Marimea ta nu este in stoc ?
Poti face comanda cu marimea ta
Marimea dorita:
Culori folosite :
323 323
322 322
Calitate :
Superioara
Tip cusatura :
manuala
Model :
Traditional
Zona :
Muntenia ,
Maramures ,
Moldova ,
Banat ,
Bucovina ,
Oltenia ,
Transilvania ,
Dobrogea ,
Crisana


Alte culori disponibile
306 306
307 307
310 310
311 311
316 316
319 319
321 321
322 322
323 323
325 325
326 326
333 333
334 334
335 335
336 336
337 337
339 339
341 341
345 345
346 346
379 379

Descriere

Costum Pereche Blanca si Beniamin

Ia tradițională din pânză topita albă cusută cu nuante de  albastru este un element important al costumului popular tradițional din România. Această ie este decorată cu motive geometrice specifice zonei de origine și broderii manuale în nuanțe de albastru vibrant.

Croiala acestei ii este una lejeră, cu o mânecă lungă care se incheie cu un siretel. Broderiile sunt realizate manual, cu mare atenție la detalii și cu multă pricepere. Motivele geometrice specifice zonei sunt brodate cu fir albastru, creând o notă de frumusețe și originalitate.

Altița este o porțiune ornamentată prin cusătură sau broderie în partea de sus a mânecilor iilor tradiționale românești, care reprezintă o importantă valoare estetică și culturală a costumului popular românesc.

Această ie tradițională este reinterpretată într-un mod modern și stilat, fiind purtată alături de o fustă sau alte accesorii contemporane. 

Această ie tradițională poate fi purtată în mai multe zone din România, deoarece nu este specifică unei anumite zone geografice. Totuși, din cauza broderiilor sale albastre, poate fi asociată cu zone precum Muntenia sau Oltenia .

În ciuda faptului că este o piesă tradițională, această ie poate fi purtată și în contexte mai moderne, fiind ușor de combinat cu alte piese vestimentare. Fusta scurtă oferă o notă de stil și originalitate, iar accesoriile moderne aduc un aer proaspăt și actual ținutei. Ia astfel accesorizata adaugă o notă de autenticitate și eleganță ținutei.

În ansamblu, această ie tradițională purtată într-un context modern este o modalitate de a celebra tradiția și cultura românească, în timp ce oferă o notă de originalitate și stil în garderoba ta.

Ia tradițională din pânză topita albă cusută cu nuante albastre și motive geometrice reprezintă tradițiile și cultura românească și este un simbol al mândriei naționale. Aceasta poate fi purtată în diferite ocazii, de la evenimente tradiționale până la evenimente speciale precum nunți sau botezuri, și poate fi combinată cu alte piese de îmbrăcăminte tradiționale pentru a completa un costum popular autentic.

Costumul popular pentru bărbați Marius este alcătuit din mai multe piese vestimentare, fiecare având un rol specific în crearea unei ținute tradiționale autentice și reprezentative pentru cultura românească. Acest costum include următoarele piese:

Cămașă tradițională pentru bărbați cu motive florale albastre și dantelă albă

Această cămașă tradițională pentru bărbați este cusută manual pe o pânză albă de bumbac de înaltă calitate, cu un guler și nasturi albi, conferind un aspect elegant și rafinat. Modelul cusut manual pe cămașă prezintă un design floral deosebit, cu nuanțe vibrante de albastru, care adaugă o notă de culoare și personalitate piesei vestimentare. Cusăturile cu motive florale se găsesc pe guler, piept și mansetă, făcând această cămașă tradițională completă și elegantă.
Dantela albă încadrează gulerul, nasturii de pe piept și mansetă, adăugând o notă de delicatețe și rafinament.

Pantalonii din acest costum popular sunt realizați din doc negru, un material de calitate, durabil și confortabil. Aceștia sunt confecționați cu atenție la detalii și respectând tradiția locală. 


Chimirul din piele:
În talie, pantalonii se încheie cu un chimir tradițional din piele, de culoare neagra, pe trei catarame inoxidabile, care adaugă o notă distinctă și elegantă costumului.
Chimirul este și el confecționat manual și poate avea detalii decorative specifice regiunii din care provine costumul.

Purtarea acestui costum popular prezintă numeroase avantaje și motive de mândrie. În primul rând, este o modalitate excelentă de a celebra și păstra tradițiile și cultura românească, de a arăta respect față de moștenirea strămoșilor noștri și de a transmite mai departe aceste valori autentice. Acest costum poate fi purtat cu mândrie la diferite evenimente, precum nunți, botezuri, festivaluri tradiționale sau alte sărbători locale, demonstrând astfel apartenența la comunitate și dragostea față de tradițiile țării noastre.

De asemenea, acest costum popular, prin calitatea materialelor și a lucrării manuale, oferă confort și durabilitate, asigurând că va rezista în timp și va putea fi purtat cu mândrie în numeroase ocazii.

Pentru un aspect tradițional complet, se poate asorta cu o pereche de opinci sau o pereche de cizme din piele.
De asemenea, se poate purta sub o manta incinsa cu un chimir din piele.

Pentru a completa costumul tradițional, se poate achiziționa o vestă sau un sacou tradițional, care să completeze aspectul general al costumului. De asemenea, se pot achiziționa pălării sau căciuli tradiționale, pentru a completa ținuta.

Purtarea acestui costum tradițional de bărbați este o modalitate excelentă de a-ți exprima aprecierea pentru tradițiile populare românești. Acestea sunt, de asemenea, o modalitate de a păstra vie cultura și tradițiile locale. Aceste piese vestimentare sunt confortabile și pot fi purtate în orice moment,  oferind o notă autentică și distinctivă stilului personal.
 

Tabel marimi

Click aici pentru mai multe informatii despre masuri sau consultati pagina Tabel Masuri.

Livrare

Livrare rapida interna in 24 ore si internationala in 48 de ore. Pentru mai multe detalii click aici

Recenzii produs

Momentan, produsul nu are nici o recenzie
Adaugati o recenzie a produsului
Va rugam sa va logati

Alti clienti au cumparat si