10%
Costum Pereche Corina si Carol
produs nou
2,734.60 Lei
3,025.00 Lei
Adauga la favorite
Cod: 3926
Stoc: Termen de livrare 10-14 zile lucrătoare; Pentru opțiuni mai rapide, contactați-ne prin WhatsApp la nr: 0744.730.349
Marimea ta nu este in stoc ?
Poti face comanda cu marimea ta
Marimea dorita:
Culori folosite :
316 316
339 339
310 310
346 346
306 306
Calitate :
Superioara
Tip cusatura :
manuala
Model :
Traditional
Zona :
Transilvania


Alte culori disponibile
306 306
307 307
310 310
311 311
316 316
319 319
321 321
322 322
323 323
325 325
326 326
333 333
334 334
335 335
336 336
337 337
339 339
341 341
345 345
346 346
379 379

Descriere

Costum Pereche Corina si Carol

Achiziționarea costumelor populare poate fi o experiență memorabilă pentru toată familia, iar beneficiile sunt multiple. Costumul popular reprezintă o piesă unică, încărcată de istorie și tradiție, care îți poate oferi o conexiune puternică cu rădăcinile și valorile culturale ale poporului tău. În plus, îmbrăcând costumul popular, poți sărbători și să împărtășești aceste valori cu familia și prietenii tăi, întărind astfel legăturile dintre voi.

Achiziționarea a două costume populare asortate pentru un cuplu poate fi o experiență memorabilă, care poate întări legăturile dintre cei doi parteneri și poate crea o conexiune puternică cu tradițiile și valorile culturale ale poporului lor. Iată câteva motive pentru care este benefic să achiziționezi un costum popular pentru fiecare partener și să le asortezi:

  1. Intărirea legăturilor dintre parteneri: îmbrăcându-se într-un costum popular asortat, cuplul poate crea o imagine de ansamblu armonioasă și poate arăta că se completează reciproc, creând astfel o legătură puternică între ei.

  2. Ocazii speciale: având un costum popular asortat, cuplul poate sărbători împreună evenimente culturale sau tradiționale și să se integreze mai bine în atmosfera specifică. În plus, asortarea costumelor poate fi o alegere potrivită pentru ocazii speciale, cum ar fi nunți sau alte evenimente importante.

  3. Respectarea tradițiilor: achiziționând costume populare, cuplul poate să promoveze și să respecte tradițiile și valorile culturale ale poporului lor. Costumul popular poate fi o expresie autentică a identității și a tradițiilor, iar achiziționarea acestuia poate fi o modalitate de a sprijini meșteșugarii locali și de a contribui la păstrarea tradițiilor autentice.

  4. Originalitate și autenticitate: costumul popular poate fi o alegere originală și autentică pentru cupluri care doresc să se diferențieze și să arate apartenența lor la o cultură specifică. În plus, asortarea costumelor poate fi o modalitate de a arăta creativitate și de a aduce un plus de personalitate stilului vestimentar.

În concluzie, achiziționarea unor costume populare asortate poate fi o alegere benefică pentru un cuplu care dorește să își exprime apartenența la o cultură specifică, să se integreze în tradiții și să își consolideze legăturile.


Costumul popular din zona Somes este un exemplu remarcabil de frumusețe și măiestrie în ceea ce privește tradițiile și cultura zonei.

Ia traditionala de femei este cusută manual dintr-o panză albă de bumbac, decorată cu motive florale cu fir roșu, turcoaz și maro, care îi adaugă o notă de culoare și eleganță. Maneca este de 3/4, dreapta și se închide cu un siret delicat, care completează cu grație această piesă vestimentară.

Poalele/ fusta, sunt realizate din aceeași panză albă de bumbac, având o lungime de 100 de centimetri și fiind prevăzute cu două inserții de dantelă albă. Această combinație de materiale și texturi adaugă un plus de rafinament și delicatețe costumului popular.

Fota/ catrinta este o altă piesă importantă a costumului popular din zona Bistrița. Aceasta este realizată manual pe razboi din lana rosie, cu motive florale multicolore cusute manual, având o lungime de 80 de centimetri si cu franjuri doar in fata.

Braul care o însoțește este cusut cu sute de margele și paiete colorate, oferind costumului un aspect încântător și strălucitor.


Costumul popular pentru bărbați Mihai este alcătuit din mai multe piese vestimentare, fiecare având un rol specific în crearea unei ținute tradiționale autentice și reprezentative pentru cultura românească. Acest costum include următoarele piese:

Cămașa tradițională pentru bărbați:

Cămașă tradițională pentru bărbați cu motive florale roșii și negre
Această cămașă tradițională pentru bărbați este un exemplu autentic de artizanat, fiind cusută manual pe o pânză albă de bumbac de înaltă calitate. Cămașa are  guler,  gat in V , gaici și mâneci cu mansetă, conferind un aspect elegant și rafinat.

Modelul cusut manual pe cămașă prezintă motive florale cu nuanțe vibrante de roșu și negru, care adaugă o notă de culoare și personalitate piesei vestimentare. Cusăturile cu motive tradiționale se găsesc pe guler, piept și mansetă, făcând această cămașă tradițională completă și distinctivă.

Pantalonii din acest costum popular sunt realizați din doc negru, un material de calitate, durabil și confortabil. Aceștia sunt confecționați cu atenție la detalii și respectând tradiția locală. 
 
Braul din talie este un brau tesut in razboi manual din lana neagra si motive florale cu matase rosie.

Purtarea acestor costume populare prezintă numeroase avantaje și motive de mândrie. În primul rând, este o modalitate excelentă de a celebra și păstra tradițiile și cultura românească, de a arăta respect față de moștenirea strămoșilor noștri și de a transmite mai departe aceste valori autentice. Aceste costume poate fi purtate cu mândrie la diferite evenimente, precum nunți, botezuri, festivaluri tradiționale sau alte sărbători locale, demonstrând astfel apartenența la comunitate și dragostea față de tradițiile țării noastre.

De asemenea, aceste costume populare, prin calitatea materialelor și a lucrării manuale, oferă confort și durabilitate, asigurând că va rezista în timp și va putea fi purtat cu mândrie în numeroase ocazii.

Tabel marimi

Click aici pentru mai multe informatii despre masuri sau consultati pagina Tabel Masuri.

Livrare

Livrare rapida interna in 24 ore si internationala in 48 de ore. Pentru mai multe detalii click aici

Recenzii produs

Momentan, produsul nu are nici o recenzie
Adaugati o recenzie a produsului
Va rugam sa va logati