Costum popular femei Emanuela
produs nou
2,071.00 Lei
2,783.00 Lei
Adauga la favorite
Cod: 3452
Stoc: Termen de livrare 10-14 zile lucrătoare; Pentru opțiuni mai rapide, contactați-ne prin WhatsApp la nr: 0744.730.349
Marimea ta nu este in stoc ?
Poti face comanda cu marimea ta
Marimea dorita:
Culori folosite :
339 339
310 310
Zona :
Muntenia ,
Dobrogea
Calitate :
Superioara
Tip cusatura :
manuala
Model :
Traditional


Alte culori disponibile
306 306
307 307
310 310
311 311
316 316
319 319
321 321
322 322
323 323
325 325
326 326
333 333
334 334
335 335
336 336
337 337
339 339
341 341
345 345
346 346
379 379

Descriere

Costumul popular pentru femei din zona Munteniei este o adevărată operă de artă și o mărturie a bogăției meșteșugului popular românesc. Realizat manual din materiale de calitate superioară, acest costum emană eleganță și rafinament prin detalii traditionale în nuanțe de roșu și negru, brodate cu migală pe panza albă de bumbac a iei traditionale și poalelor. Mânecile lungi cu elastic și dantelă albă la margine adaugă un aer de romantism și feminitate, iar fusta cu lungimea de 90 de centimetri, cu același model ca și ia, adaugă o notă de tradiție și frumusețe. Fota (valnicul) este țesută în război cu multă migală și are o lungime de 65 de centimetri, completând costumul cu un aspect autentic și armonios. Braul, țesut manual în război, completează costumul într-un mod autentic și întruchipează bogăția tradițiilor românești. Costumul popular muntenesc pentru femei este un simbol al patrimoniului cultural românesc și este purtat cu mândrie și respect pentru tradițiile și meșteșugul popular românesc.

Costumele populare sunt importante pentru cultura și tradițiile românești și poartă în ele semnificații istorice și culturale. Purtate cu mândrie, acestea păstrează și transmit o moștenire culturală și o identitate națională. În plus, portul tradițional este o formă de expresie artistică și un simbol al comunității, unind oamenii prin tradiții și obiceiuri comune. Prin purtarea costumelor populare, se promovează și se păstrează tradițiile și meșteșugurile românești, contribuind astfel la menținerea diversității culturale și la îmbogățirea patrimoniului cultural al țării noastre.

În zona Munteniei, există o varietate de festivaluri și târguri, dintre care unele celebre includ:

Festivalul Mărțișorului - este un eveniment anual organizat în București, în luna martie, care celebrează venirea primăverii și tradiția mărțișorului.

Târgul de Paște - este un târg organizat în București și în alte orașe din Muntenia, unde se vând ouă vopsite, dulciuri de Paște, suveniruri tradiționale și alte produse specifice sărbătorii.

Târgul de Fete de la Mănăstirea Argeșului - este unul dintre cele mai mari și populare târguri din Muntenia, care se organizează în fiecare an în luna august. Aici se pot găsi produse locale, mâncăruri tradiționale și obiecte de artizanat.

Festivalul Internațional de Folclor "Cântecele Munților" - este un festival de muzică populară și dansuri folclorice, care are loc în luna iulie în Pitești și aduce împreună artiști din toată lumea.

Târgul de Sfântul Andrei - este un târg tradițional care se organizează în București și în alte orașe din Muntenia, în luna noiembrie. Aici se vând produse tradiționale și se organizează diverse activități culturale și artistice.

Nu sunt incluse în preț opincile negre din piele, încălțămintea tradițională specifică costumului popular, pe care le puteți achiziționa separat din categoria de încălțăminte. Aceste opinci sunt esențiale pentru a completa autenticitatea costumului popular și pentru a oferi o experiență autentică a portului tradițional românesc. De asemenea, opincile sunt confecționate manual din piele de calitate și reprezintă o investiție durabilă și autentică în portul tradițional românesc.

Tabel marimi

Click aici pentru mai multe informatii despre masuri sau consultati pagina Tabel Masuri.

Livrare

Livrare rapida interna in 24 ore si internationala in 48 de ore. Pentru mai multe detalii click aici

Recenzii produs


zoemarin
mi l-am comandat pentru nunta, m-am simtit atat de bine si a fost asa de confortabil... ma bucur si in ziua de azi ca am mers pe varianta de nunta traditionala. nu mai zic de poze...superbe
denisa_m7
la cat sunt de frumoase si de bine lucrate, preturile sunt chiar foarte bune!
narcisarad
pur si simplu nu-mi pot lua ochii de la el, de multe ori deschid dulapul numai sa il vad! este foarte frumos si de calitate! va multumesc!
ionela_catana20
nici nu stiu ce e mai frumos la el, este ideal ca intreg, parca e dintr-o singura bucata
anemona_gli
atat de frumos iese in evidenta galbenul acela de pe partea de jos, superb
Adaugati o recenzie a produsului
Va rugam sa va logati