Costum popular femei Filofteia
produs nou
2,200.00 Lei
2,500.00 Lei
Adauga la favorite
Cod: 3454
Stoc: Termen de livrare 10-14 zile lucrătoare; Pentru opțiuni mai rapide, contactați-ne prin WhatsApp la nr: 0744.730.349
Marimea ta nu este in stoc ?
Poti face comanda cu marimea ta
Marimea dorita:
Culori folosite :
321 321
Zona :
Dobrogea
Calitate :
Superioara
Tip cusatura :
manuala
Model :
Traditional


Alte culori disponibile
306 306
307 307
310 310
311 311
316 316
319 319
321 321
322 322
323 323
325 325
326 326
333 333
334 334
335 335
336 336
337 337
339 339
341 341
345 345
346 346
379 379

Descriere

Costumul popular dobrogean emană o frumusețe rustică și o simplitate încântătoare, cu detalii tradiționale românești în nuanțe de alb, rosu si auriu.
Costumul popular de femei este un costum tradițional din zona Dobrogei, care se află în sud-estul României. Acest costum este alcătuit dintr-o ie tradițională din panza topită de bumbac alb, cusută manual cu fir de mătase alb și poale din aceeași pânză topită cu o inserție de dantelă albă. De asemenea, costumul include și un valnic sau o fota petrecuta tesuta in razboi, avand dimensiunile de 94 cm latime, (cat este petrecut) si  66 cm lungime. Opregul, care este partea dreptunghiulara care se pune in fata, are dimensiunile de 66 cm lungime si 35 cm latime, fiind confectionat din panza alba cu fir de lame auriu. De asemenea, costumul include un brau tesut in culoarea rosie.

Culorile predominante ale costumului dobrogean sunt albul și roșul, iar motivele includ modele geometrice și florale. Costumul este purtat în special la evenimente tradiționale din zona Dobrogei, cum ar fi nunțile sau festivalurile locale.

Totusi costumul popular poate fi purtat în orice moment, nu doar la evenimente speciale. Deși este adesea asociat cu tradițiile și cultura locală, este încă un element important al îmbrăcămintei și poate fi purtat în viața de zi cu zi. Multe femei din zonele respective își poartă costumul popular în mod obișnuit, atât acasă, cât și în afara casei, în timp ce fac cumpărături sau merg la serviciu. Este o modalitate de a-și arăta mândria pentru tradițiile lor și de a păstra cultura și istoria vie.

Costumele populare sunt importante pentru cultura și tradițiile românești și poartă în ele semnificații istorice și culturale. Purtate cu mândrie, acestea păstrează și transmit o moștenire culturală și o identitate națională. În plus, portul tradițional este o formă de expresie artistică și un simbol al comunității, unind oamenii prin tradiții și obiceiuri comune. Prin purtarea costumelor populare, se promovează și se păstrează tradițiile și meșteșugurile românești, contribuind astfel la menținerea diversității culturale și la îmbogățirea patrimoniului cultural al țării noastre.


Te poți bucura de această capodoperă a tradiției populare dobrogene în orice ocazie, de la petreceri la festivaluri sau pur și simplu în timpul activităților zilnice. 
În Dobrogea, există o serie de festivaluri și târguri care sărbătoresc tradițiile și cultura locală, precum:

Festivalul Vinului de la Murfatlar - un eveniment anual care celebrează cultura vinului și gastronomiei locale;
Târgul de Fete de la Sânnicolau Mare - un eveniment tradițional care promovează meșteșugurile și obiceiurile populare ale regiunii Dobrogea;
Târgul de Crăciun din Constanța - un eveniment care aduce împreună producători locali, artizani și artiști, cu obiectivele de a promova cultura locală și de a aduce o atmosferă de sărbătoare în oraș;
Festivalul de Folclor "Mugurelul" - un eveniment anual care are loc în orașul Mangalia și aduce împreună artiști și trupe de muzică populară pentru a celebra tradițiile și cultura locală;
Târgul de Iarnă de la Cernavodă - un eveniment anual care aduce împreună producători locali, artizani și artiști, cu scopul de a promova cultura locală și de a oferi o experiență de cumpărături de sărbători.
Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele culturale și tradiționale care au loc în regiunea Dobrogea, dar există și altele la care poți participa și te poți bucura de experiențe autentice și pline de culoare.

Nota:
marama nu este inclusa in pret, dar o puteti comanda separat de aici:
https://www.magazindeartizanat.ro/femei/baticuri


Tabel marimi

Click aici pentru mai multe informatii despre masuri sau consultati pagina Tabel Masuri.

Livrare

Livrare rapida interna in 24 ore si internationala in 48 de ore. Pentru mai multe detalii click aici

Recenzii produs


cristiana2eu
i-am dat ideea fetei mele sa isi ia macar pentru 2-3 poze de la nunta un costum popular si m-a ascultat. i l-am daruit pe acesta si mi-a multumit cu emotie in voce cand a vazut pozele.
adela_corina.s
firul auriu si firul alb de matase ma duce cu gandul la casele regale, il percep ca fiind foarte delicat si pretios
florina_sw17
este perfect pentru cununia religioasa, este predominant alb, are marama, plus putin rosu sa nu deoache nimeni mireasa, super frumos!
elenam1970
braul acela rosu pune acest costum intr-o lumina atat de frumoasa, ii da un plus de valoare
irinatruta87
finete si eleganta, asta imi inspira!
Adaugati o recenzie a produsului
Va rugam sa va logati