Costum popular femei zona Sibiu
produs nou
1,641.00 Lei
2,050.95 Lei
Adauga la favorite
Cod: 3453
Stoc: Termen de livrare 10-14 zile lucrătoare; Pentru opțiuni mai rapide, contactați-ne prin WhatsApp la nr: 0744.730.349
Marimea ta nu este in stoc ?
Poti face comanda cu marimea ta
Marimea dorita:
Culori folosite :
339 339
Zona :
Transilvania
Calitate :
Superioara
Tip cusatura :
manuala
Model :
Traditional


Alte culori disponibile
306 306
307 307
310 310
311 311
316 316
319 319
321 321
322 322
323 323
325 325
326 326
333 333
334 334
335 335
336 336
337 337
339 339
341 341
345 345
346 346
379 379

Descriere

Costumul popular tradițional din zona Sibiu este o adevărată bijuterie a meșteșugului popular românesc, ce emană eleganță și rafinament prin detalii tradiționale în culorile negru și alb. Ia traditionala este cusută manual cu multă migală și atenție, cu motive florale românești ce adaugă o notă de delicatețe și eleganță.
Manecile lungi, drepte și elegante, sunt decorate cu o inserție de dantelă albă, adăugând o notă de feminitate și rafinament. Fusta din panza alba de bumbac este cusută cu migală și atenție, având o lungime de 75 cm și două inserții de dantelă albă pe margini, adăugând o notă de tradiție și frumusețe.
Catrintele (fotele) sunt tesute manual in razboi din lana neagra cu un model floral din matase neagra, conferind costumului o notă de eleganță și rafinament. Braul tesut manual in razboi completează costumul într-un mod armonios și autentic. În plus, costumul mai include și o vestă din stofa neagra, captusita, ce adaugă un plus de eleganță și stil.

Toate elementele acestui costum sunt realizate manual cu multa pricepere și talent de catre meșterii nostri populari cu o vasta experienta.
Acest costum popular de Sibiu este considerat reprezentativ pentru zona respectivă, datorită tradiției bogate și a modelelor și broderiilor specifice acestei regiuni. Costumul poate fi purtat în diverse ocazii tradiționale, precum festivaluri și evenimente culturale.

Costumele populare sunt importante pentru cultura și tradițiile românești și poartă în ele semnificații istorice și culturale. Purtate cu mândrie, acestea păstrează și transmit o moștenire culturală și o identitate națională. În plus, portul tradițional este o formă de expresie artistică și un simbol al comunității, unind oamenii prin tradiții și obiceiuri comune. Prin purtarea costumelor populare, se promovează și se păstrează tradițiile și meșteșugurile românești, contribuind astfel la menținerea diversității culturale și la îmbogățirea patrimoniului cultural al țării noastre.

Totusi costumul popular poate fi purtat în orice moment, nu doar la evenimente speciale. Deși este adesea asociat cu tradițiile și cultura locală, este încă un element important al îmbrăcămintei și poate fi purtat în viața de zi cu zi. Multe femei din zonele respective își poartă costumul popular în mod obișnuit, atât acasă, cât și în afara casei, în timp ce fac cumpărături sau merg la serviciu. Este o modalitate de a-și arăta mândria pentru tradițiile lor și de a păstra cultura și istoria vie.

Zona Sibiu găzduiește o mulțime de festivaluri și târguri interesante pe tot parcursul anului. Unele dintre cele mai populare evenimente din zonă sunt:

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu - eveniment cultural important care are loc în luna mai și aduce împreună artiști și trupe de teatru din întreaga lume.

Târgul de Crăciun din Sibiu - unul dintre cele mai mari și mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, care are loc în perioada noiembrie-decembrie și atrage mulți turiști.

Festivalul de Film Astra - un eveniment important pentru industria cinematografică din România și din Europa de Est, care are loc în luna octombrie și aduce împreună filme și regizori de calitate.

Târgul Meșterilor Populari de la Sibiu - un târg tradițional care are loc în luna august și care aduce împreună meșteri populari din toată țara, prezentându-și produsele și tradițiile.

Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu - un eveniment important pentru iubitorii de jazz, care are loc în luna mai și aduce împreună artiști și trupe de jazz de calitate.

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele importante care au loc în zona Sibiu. Există multe alte festivaluri și târguri mai mici, care sunt organizate în mod regulat în diferite localități din zonă.

Tabel marimi

Click aici pentru mai multe informatii despre masuri sau consultati pagina Tabel Masuri.

Livrare

Livrare rapida interna in 24 ore si internationala in 48 de ore. Pentru mai multe detalii click aici

Recenzii produs


catalina.maria
apreciez tot ce e facut de mana, dar cand mai si arata cum arata aceste costume, le admir si am un profund respect pentru oamenii care mai stiu sa lucreze asa ceva.
daria.apostol
sunt bine asortate piesele intre ele si cel mai important: sunt lucruri facute la noi in tara, sunt lucru manual si sunt de o frumusete rara.
diana.b73
mi-au atras atentia poalele, sunt tare interesante si costumul e minunat!
marina723p
bunica mea avea razboi si tesea, ma apuca dorul de copilarie cand vad costumele populare
victoria_m15
cum sa se vada asa frumos model negru pe fond negru? nu-mi vine sa cred
Adaugati o recenzie a produsului
Va rugam sa va logati